Emzirme Ne Zaman Bırakılmalıdır ?

Çoğu anne bu konuda bilgili değildir ve bebeğini emzirmeyi ne zaman sonlandırması gerektiğine karar veremez emzirme ne zamana bırakılmalıdır? sorusu içinden çıkılmaz hale gelir. Tabi bu konuda farklı görüşler karşımıza çıkıyor; bazı uzmanlara göre 2 yaşına kadar bebek emzirilmelidir. Farklı bir görüşe göre de 12. ayında bebek sütten kesilmelidir. Bunlar sadece uzmanların görüşüdür. Önemli olan çocuğunuzun o zamanki fiziksel zihinsel durumudur ve bu durumu anlamak için danışacağınız en yetkili merci doktordur. Bu aşamada bazı metotlar uygulanır bebeği sütten kesmek için.
Azaltarak Sütten Kesme
Genelde kullanılan ve kabul görmüş yaygın bir yöntemdir. Bebeğiniz emzirme saati geldiğinde ilgisini çekebilecek başka bir şekilde karnını doyurabilirsiniz. Buna örnek olarak biberonu verebiliriz. Bunun için tabi ki bebeğinizin hangi durumlarda emdiği önemli eğer bebeğiniz acıktığında emiyorsa ve belli vakitlerde emiyorsa bu durumu uyguladığınızda başarı oranınız artar ama bu yöntem 1 yaşını geçen çocuklarda başarı getirmeyebilir çünkü çocuk anne memesine alışmış ve orada huzuru rahatlamayı bulmuştur. Bu durumda 6-12 aylık dönemde bu azaltarak sütten kesme işlemi başarıya ulaşır.
Bir Anda Sütten Kesme
Okunduğu gibi anlaşılan bir yöntem değildir. Bir anda sütten kesip yetişkinler gibi yemek yedirilmemelidir. 1 yaş üstü bebeklerde farklı, değişik tatları yiyebilen bebeklerde uygulanır.
İğrendirme
Bir anda sütten kesmenin farklı bir metodudur aslında. Bunun adı memenin tadını veya kıvamını bebeğin sevmeyeceği şekilde değiştirmektir. Dünyanın farklı yerlerinde bu yöntem memeye acı sürerek veya ketçap tarzı malzeme sürerek uygulanır ve bu sayede çocuk memeden iğrenir.
Bu sütten kesme döneminde en önemli unsur bebeğinize karşı hala sevgi dolu olmanız ona karşı empati yaparak bu işlemi uygulamanız gerekir. Bu işlemi yaparken bebeğiniz fazlasıyla huzursuz ve gergin oluyorsa sütten kesme planınızı bir süre ertelemeniz gerekir. Tekrar o huzur geldiğinde sütten kesme planınız başarıya ulaşır.