Bebekler Nasıl Çabuk Yürür?

Bebekler Nasıl Çabuk Yürür?

Bebeğinizin yürümesi için aşama aşama hareket kat edebilirsiniz. İlk olarak oyuna dönüştürerek dengede durmasını sağlayabilirsiniz. Bebeğinizi önce yere oturtup daha sonra onun ayağa kalkması için yardım edin ve daha sonrasında düşmeden ayakta durduğu saniyeyi hesaplayın. Çocuğunuz bunu her denediğinde ona övgüler yağdırın.

Bebeğinizin atacağı ilk adımlar ise onları en özel anlarıdır. Yürümesinin en önemli temeli güvendir bu yüzden ona yapacağınız övgüler ve cesaret sözcükleri çok önemlidir. Küçüğünüz 9 ile 12 ay arasında ise onu yere koyup daha sonra ona öncülük ederek ilk adımlarını atmasını sağlayın. Bebeğiniz dengeyi sağladıktan sonra da onun adım yürümesini sağlayın.

Bebeğiniz ilk adımlarında biraz tökezleyebilir. Ancak yürümeye başladığında da onu övmeye devam etmelisiniz. Anne çocuk arasındaki bağ çok önemlidir. Bebeklerin bazıları ilk önce emeklemeyi tercih edebilirler. Bu yüzden önce emekleyip daha sonra yürüyebilirler.

 

Bir Yaş Sonrası İçin Yürüme Tavsiyeleri

 

12 ile 15 ay arasında ki bebeklerin yürümesi için yeteri kadar teşvik etmelisiniz. Mesela bebeğinizi yere bırakıp yürüme pozisyonunda bekletebilirsiniz. Her çocuk için gelişim süreci aynı olmayabilir. Bu yüzden kendi bebeğinizin gelişim sürecini takip ederek ona destek olmak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. Genel olarak bakarsak bebekler ilk attıkları adımlarını 11 ile 14 ay arasında atıyor.

Yürüyeceklerinin ilk belirtileri ise kendi başlarına ayakta durabiliyor olmasıdır. Bebekler ayakta durma aşamasını tamamladıktan sonra annelerinin ve babalarının onu desteklemeleri çok önemlidir. Anne ve babalar bu süreçte oldukça sabırlı olmalıdır. Bebeklerden bazıları daha geç yürüyebilmektedir. 18 ya da 19 aylık olan bebeklerin hala yürümemiş olması bir sorun olduğu anlamına gelmez. İlk yürüme zamanı 18. Ayında da olabilir fakat daha sonraki aylarda hala yürüyememişse bir uzmana başvurulmalıdır.

 

Bebeklerin Kolay Yürümesi İçin Tavsiyeler

 

İlk olarak çocuğunuzun sırtındaki kasların gelişmesini sağlayın bu sayede boyun ve kafasını rahat hareket ettirebilirsiniz. Daha sonrasında bebeğinizin ilgilendiği hoşuna giden oyuncak ya da eşyalara yönelmesini sağlayın ona ulaşmak için elinden geleni yapacaktır. Uzmanlar da bunun çok fazla işe yaradığını söylüyor.

Bebeklerde ki yürümenin gecikmesinin altında bedensek veya ruhsal problemler olabilir. Bebeklerin yürüme şekillerinde anne ve babalar panik yapabilirler bu durum bebeğinizi olumsuz etkileyecektir. Bu yüzden bebeğinizin yürümesi gecikebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.