Bebeklere Hazır Yoğurt Yedirmek Zararlı Mıdır?
Yoğurt toplumumuzda oldukça sevilen, sıkça tüketilen bir gıdadır. Ancak son günlerde pek çok tartışmaya konu olduğu görülmektedir. Hazır yoğurtların yapım süreci ve içerisinde barındırdığı doğal olmayan maddeler bu tartışmaların ana konusudur. Bu nedenle yoğurt mayalama ve kendi yoğurdunu üretme konuları son zamanlarda sık sık gündeme gelmekte ve üreticiden bireylere direk ulaşan sütler daha çok talep görmektedir. Bebeklere hazır yoğurt yedirmek zararlı mıdır? sorusunun cevabı aşağıda birkaç madde halinde aktarılmıştır.
İnsanlar hazır gıdalara karşı her geçen gün güvenini kaybetmekte, GDO’lu ürünler ve katkı maddeleri zihinlerde derin soru işaretleri bırakmaktadır. Söz konusu çocukları olunca aileler daha hassas davranmaktadır. Bebeklerin ek gıdaya başlama süreci annelerin kafasını zaman zaman karıştırabilir. Süt bir yaşından önce önerilmediği halde yoğurt uygun bir besindir. Ancak bebeklere ek gıda seçerken ürünlerin doğallığına büyük özen gösterilmelidir.
Yoğurt içinde bulunan zengin kalsiyum sayesinde bebekler için yararlı bir besindir. Ancak uzmanlar tarafından tavsiye edilen evde mayalanan el yapımı yoğurtlardır. Hazır yoğurtlardan kaçınılmalı, ev yapımı yoğurtlarda bulunan yararlı bakterilerin bebeğin vücuduna katkı sağlamasına fırsat verilmelidir.
Yoğurt Takviyesine Ne Zaman Başlanmalıdır?
Bebekler yoğurdu sütten daha kolay sindirmeye başlamaktadır fakat unutulmamalıdır ki yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerin de her birinin bünyesi diğerine göre farklılıklar göstermektedir. Beş aydan itibaren ufak ufak denenmeye başlanması hazmetmekte zorlanmadığına emin olunduğu noktada ise düzenli olarak devam edilmelidir.
Yoğurt İçin Hangi Süt Tercih Edilmelidir?
İnek sütü ya da keçi sütü yoğurt yapımı için uygundur. Süt mutlaka güvenilir, sağlık bakanlığı onaylı bir kurumdan alınmalıdır.
Çocuğun Severek Yemesi İçin Yoğurda Şeker Eklemek Doğru Mudur?
Bebeklere gıda takviyesi yaparken tadını sevmesi için eklemeler yapılması, ilerleyen zamanlarda beslenme sorunlarına yol açabileceği gibi şekere karşı eğilimli olmasına da zemin hazırlayabilir. Çocuğun hayatı boyunca şekerden kaçınmasının zaten zor olduğunu düşünecek olursak, bu süreyi geciktirmek yararlı olacaktır.