6 Aylık Olan Bebeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?
Bir bebeğin beslenme takvimi bulunur. Bu takvim doktorunuz tarafından belirlenmelidir. Genellikle 6 ila 8 aylık bebek beslenmesi değişiklikler göstermektedir. Sütün miktarına göre, günde yaklaşık beş öğün yemek verilir. İki ila üç öğün olacak şekilde, önce katı yiyeceklerle beslenir, ardından anne sütü veya formülle desteklenir. Başlangıçta yemek çeşidi olarak fazla seçenek bulunmaz. Ayrıca bir veya iki yemek kaşığı ile başlanmalıdır. Çok fazla katı gıda verilmemelidir.
Bebeklere Verilecek Yemekler
Yutma ve çiğneme kabiliyeti arttıkça bebeğinizin yediği yiyecek miktarı da artar. Bazı bebekler, her yemeğin başında yemeye daha istekli olacaklardır, ancak birkaç ağız dolusundan sonra, çiğnendiği için yemeye istekli olmayacaktır, o zaman süt ile desteklenmelidir. Verilecek yemekler kilo alan bebeğin ihtiyaçlarına göre belirlenmelidir. Bebeğiniz katı gıda yemeyi artırdıkça süt azaltılır. Ne tür katı yiyecekler verilmelidir. Bu soruyu birçok anne sormaktadır. Bir bebek, tahıl, sebze, et, balık ve yumurta gibi demir açısından zengin yiyecekler içeren yemek yiyebilir. Süt vermeniz gerektiği durumlarda ara öğün olarak verebilirsiniz. Genellikle 9 ila 11 aylık bebekler günde yaklaşık beş öğün yemek, iki ila üç öğün katı gıda yemektedirler. Katı gıda besleme takvimi değişiklikler göstermektedir. Sekiz ila dokuz aylık bebeklerin birçoğu katı yiyecek yiyebilir.
Serinletici Meyveler
Günde iki veya üç kez katı yiyecekleri bir öğün olarak verebilirsiniz. Bebeğinize serinletici olarak bir veya iki sefer meyve vermelisiniz. Emzirme veya beslenme bebeğinizin ihtiyacına göre vermelisiniz. Sayı ve miktar günde iki veya üç kez, günde yaklaşık 500 ila 600 ml olmalıdır. Çok sık süt tüketirseniz, bebeğiniz akşam yemeğine olan iştahınızı azaltacaktır.
Besleme Zamanı
6 aylık bebekler genellikle stabil bir beslenme düzenine sahiptir, yaklaşık her üç ila dört saatte bir yemek yiyebilir ve bütün gece uyuyabilir ve artık süt içmek için uyanamaz. Bebeğinizin katı yiyecekler yemesi, yavaş yavaş ailenin yemek zamanı ile tutarlı olmalı, böylece ailesi ile yemek yiyebilir. Ebeveynler kademeli olarak bir beslenme programı oluşturmalıdır ve bebek genellikle bir yaşındayken düzenli olarak yemek yiyebilir.