Bebeğim Neden Emmiyor?

Bebeğim Neden Emmiyor?

Emzirme, bebek ve anne arasındaki bağı güçlendirme ve bebeğin beslenmesi demektir. Emzirme esnasında annenin dikkat etmesi gereken unsurlar vardır. Anne bu unsurlara dikkat etmezse bebek emmeyi reddedebilir.

 

Bebek Neden Emmeyi Reddeder?

Bebeğinizin emmeyi reddetmesinin birçok nedeni olabilir. Bunlardan bazıları anne ile bazıları bebek ile ilgilidir.

 

Bebekten Kaynaklanan Nedenler

Bebeğin kulağı ağrıyor olabilir. Bebekler de kulak ağrısı çeneyi güçsüzleştirir ve bebeğin emme refleksini azaltır.

Bebeğinizin gaz sancısı olabilir. Gaz sancısı olan bebekler huzursuzlanır ve sürekli ağlar.

Bebeğinizin gaz sancısı varsa memenizi reddedebilir.

Burun tıkanıklığı olabilir. Bebeğinizin burnu tıkanıksa, emme esnasında ağızda kapandığı için nefes alamaz ve emmeyi reddeder.

Diş çıkarıyor olabilir. Bebekler genellikle 4. ayın sonuna doğru diş çıkarmaya başlar. Diş çıkaran bebeklerin ağrısı olur. Ağrısı olan bebek huysuzlanır ve emmeyi reddeder.

 

Anneden Kaynaklanan Nedenler

Doğumdan sonra annenin sütü az gelebilir buda sabırsız olan bebeklerde memeyi reddetmeye neden olabilir. Bu tür durumlar da anne sabırlı olmalı ve biraz ara verdikten sonra tekrar emzirmeyi denemelidir.

Yediklerinize dikkat etmelisiniz. Acı ve baharatlı yiyecekler sütün tadını ve kokusunu değiştirir. Bu durumda sütünüzü sağıp iki üç saat sonra tekrar emzirmeyi deneyin.

Annenin saç rengini değiştirmesi, kokusunu değiştirmesi veya her zamankinden farklı bir kıyafet giyinmesi bebeğin annesini tanımama ve güvenmeme duygusuna neden olabilir. Bu durumlarda da bebek birden bire emmeyi reddedebilir.

 

Bebek Emziren Anneler Nelere Dikkat Etmeli?

Bebeğinizi emzirirken memenizi tutuş şekliniz çok önemli. Memenizi parmağınızı c harfi şeklinde tutup, bebeğinizi emzirirken burnunu kapatmadığından emin olmalısınız. Sırasıyla iki memenizden de emzirmelisiniz. Baharatlı ve acı yiyecekler, gazlı içecekler tüketmemelisiniz. Bol su ve süt içmek, sütünüzü artıracağından; bol bol su ve süt içmelisiniz. Bebeğiniz uyanıkken emmek istemiyorsa, yarı uyanıkken emzirmeyi denemelisiniz.

Emmek istemeyen bebeği zorlamayın. Bir kaç saat ara verdikten sonra tekrar deneyin. Bebeğin emmek istememe sorunu kalıcı bir durum değildir. Genellikle 15-20 gün içinde düzelir ve problem ortadan kalkar. Anneler bu durumun geçici olduğunun bilincinde olup, sabırlı olmalıdırlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.