Kadın Ve Erkek Arasındaki Psikolojik Farklar Nelerdir ?

Kadın ve erkeklerin çocukluklarına indiğimizde 5 yaşına kadar pek çok ortak noktada birleştiklerini görürüz. Fakat 5 yaşından sonra çevresini daha iyi anlamlandırmaya başlayan çocuklar aynı zamanda cinsiyet farklılığının da daha fazla farkında olmaya başlarlar bu da çocukluk sürecinde başlayan çeşitli toplumsal ve psikolojik farklılıklara sebep olur. Peki, çocukluk sürecinde başlayan bu kadın ve erkek arasındaki psikolojik farklar nelerdir? inceleyelim.
Toplumsal Etkenler
Cinsiyet ayrımı ilk olarak çocuklukta empoze edilir. Erkek çocuk için serbest olan birçok davranış kız çocuk için ayıptır. Kız çocuk bebek ile oynayıp annesi gibi oyununda makyaj yaparken erkek çocuk silahla ve arabalarla oyun oynar. Çocuklara bu yaşlarda alınan ve verilen bu oyuncaklar bile gelecekteki erkek ve kadın arasındaki psikolojik farklarda büyük etmenlere sebep olmaktadır.
Bu gibi farkların yaşanmasında en önemli etmen toplumun ve ailenin bireylere yaklaşımıdır. Oysaki bir erkek çocuğuna bir bebek alınsa veyahut bir kız çocuğuna oyuncak araba hediye edilse oynarken aynı oranda zevk alacaklardır veya ev işlerine kız çocuk kadar erkek çocukta dahil edilse ileride belki de bu kadar psikolojik farklara sahip olmayan birbirlerini daha iyi anlayan bireyler yetişecektir.
Kadın ve Erkek
Bireyler çocuklukta yaşadıkları ve etkisinde kaldıkları bu etmenleri büyüdüklerinde de sürdürecektir. Kadın için, doğurgandır, ev işi yapar, çocuk bakar ve zayıftır algısı erkek için ise; çalışır, güçlüdür ve kimse ona karışamaz algısı devam eder. Bu psikolojik etkiden dolayı da kadın ve erkek çatışması sürüp gider.
Bu psikolojik etkinin çözümü ise gelecek nesillerdedir. Daha modern ve daha duyarlı çocuklar yetiştirdiğimiz takdirde belki de bugün bizim yaşadığımız gerek eşimizle gerek ailemizle olan problemleri çocuklarımız yaşamıyor olacaklar. Daha bilgili daha girişken daha yapıcı bireyler yetişecektir.