Boşanmaların Gerçek Sebebi Nedir ?

  • 02 Mart 2017
  • 2.323 kez görüntülendi.
Boşanmaların Gerçek Sebebi Nedir ?

Beyaz bir düş gibi, tatlı bir rüya gibi başlayan evlilikler bir anda bitebiliyor. Kimileri şiddetli geçimsizlik kimileri de uyum bozukluklarını kendisine kalkan yâda haklı sebep görebiliyor. Evlilik kadın ile erkek arasında gerçekleşen ömür geçirmek amacıyla bir araya gelinen; devlet kadar güçlü, millet kadar asil bir kavramdır. Başlarken her şey olağan geliyor insanın gözüne. Tatlı tebessümler, mutluluk için kurulan hayaller, umuda bakan cümleler…

Olayın muhtevasına bakılacak olursa evlenmek kadar tabi bir haldir boşanmakta.

 

Burada mühim olan boşanmaların gerçek sebebi ne ya da sebeplerini düzgün irdeleyip sağlam bir veri elde etmek olmalıdır. Bugün ki şartlar dikkate alındığında aslında en büyük boşanma sebebi maalesef ekonomik koşullar olarak göze çarpıyor. İşsizlik, hayat standartlarının adaletsizliği, yaşam koşullarında oluşan düzensizlikler ve arz talep meseleleri belki de ilk sırayı almaktadır. Belki de boşanmaların altında yatan en büyük etmen maddi olanaksızlıklardır.

 

Birkaç günlük buluşmaların ardından heyecana kapılıp bir an evvel evlilik için atılan hızlı adımlar bazen hüsrana dönebilir. Çünkü evlilik kavramı ciddi ve bir o kadarda saygın bir kurumdur. Kişiler hem maddi açıdan, hem de manevi açıdan bu kurama uyum sağlayabileceklerini, iyi hesap etmelidir.

 

Bugün ki şartlara bakıldığında boşanmalardaki artış artık yüzlük değerler ile verilmektedir. Olayların temeline bakıldığında birinci sıra şiddetli geçimsizlik kılıfına sığınan Ekonomik geçimsizlik olarak meydanda yerini almaktadır. Kişilerin evlendikten sonra kaybettiği saygı kavramı, anlayış kavramı vb. erdemlerin yokluğu da boşanmaları tetikleyen en önemli unsurlar arasında sayılabilir.

 

Bir başka boyutta 3. şahıslar olabilir. Bunlar aile üyeleri de olabilmekte bazen istenmeyen hemcinste olabilmekte. Özetlemek gerekirse; bugün ki şartlarda boşanmaların gerçek sebebi anlayış olmadan, saygı olmadan, tahammül olmadan birliktelik ortak hareket etme kabiliyeti geliştirilmeden uzun soluklu evlilikler pek mümkün gözükmüyor. Evlilikteki gereklilikler yerine getirilmeden boşanmaların düşüşü çok mümkün değil gibi.

Kişiler ekonomik özgürlüklerini elde etmeden evlenmez ise boşanmaların önüne geçilebilir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.